A rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett és lőfegyverrel, vagy lőszerrel visszaélés miatt eljárást folytat és őrizetbe vette  V. István  59 éves tatabányai lakost.

 

A gyanúsított 2017. május 14-én 14 óra körül Tatabányán, a Záray Márta téren előzetes szóváltást követően rátámadt a sértettre. A férfit ököllel többször arcon ütötte, aki a földre esett. A fekvő személyt az arcán is több alkalommal megrúgta. A bántalmazások következtében a sértett - az elsődleges orvosi vélemény alapján - súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Az 59 éves férfit a rendőrök, 2017. május 15-én 6 óra 50 perckor a tatabányai tartózkodási helyén elfogták. A férfi ruházatában két darab lőszert találtak, amit a helyszínen lefoglaltak. V. Istvánt a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók őrizetbe vették  és indítványozták előzetes letartóztatását.

 

Címlapfotó:police.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

 

A napokban mindannyian megkapjuk a T-Szoltól a kétoldalas tájékoztatót arra vonatkozóan, hogy mit kell tennünk, hogy környezetünk tiszta, rendezett legyen. Nem, nem elegendő kidobni a szemetet a helyére, szerintük bódékat kell építenünk (ahogy erről már korábban írtunk is).

 

És hogy mi is a probléma mindezzel?

 

A szokott módon a városvezetés megint egy rendelettel szeretne megoldani mindent. Ha van szabály, regula, akkor rend lesz, mondják. Attól még, hogy ezt kiépítjük saját pénzünkből (a kalkulációk szerint 5.000-7.000 Ft-ból) a bódé mellé ugyanúgy lehet szemetet pakolni, ahogy eddig is.

 

Akkor majd azt is körbekerítjük?

 

‘A bódéállítás költsége pontosan azokat terhelné, akik rendesen fizetik a szemétdíjat és nem a szemetesek feltúrásával töltik napjaikat. Sőt, hála a rendeletnek még azt is megkapták feladatként, hogy a bódék környékét tisztán tartsák! Ez a nem semmi, végre utcaseprők lehetünk mindannyian, de nem ám közmunkás bérért, hanem csak úgy, társadalmi munkaként…

Így fizettetik ki velünk azt, amit most a városháza fizet.

 

Természetesen a közterület-felügyelet nem igazán érzi magáénak, hogy harcba szálljon az illegális szemétlerakókkal, illetve a szemeteseket feltúró emberekkel. Lehet, ezután ott is büntetnek, ahol a kuka mellett csokipapírt találnak?‘Bár a bódéfalu építésének határidejét egy évvel kitolták, így csak 2018 szeptemberére kell a 3 típusú, kicsit sem esztétikus bódék valamelyikét felhúzni ablakaink alá. Viszont pályázni - mert azért az önkormányzat segít bennünket - csak ez év júniusáig lehet. Azt említeni sem kell, hogy a bódéépítés nyilván egy baráti cég bevételét gyarapítja. 3 típusból ugyan választhatunk, ha azt akarjuk, támogasson az önkormányzat bennünket, de a kivitelezésnél nincs variációs lehetőség.Szóval siessünk? Ne siessünk? Lesz ebből valami? Hiszen elég egyértelmű, hogy sem a rendelet, sem az építmények nem érik el a kitűzött célt: szeméthegyeket eltüntetni.

 

Itt most lehet polgári engedetlenséggel élni, hiszen a társasháznak nem sok köze van a kukák alatti területhez, ráadásul 1-1 kukacsoport nem is egy társasházhoz tartozik.


Ha még a házkezelő cég is különböző, akkor teljes a káosz.

 

Karcsi: Ja, olvastam. Azt írták,  hogy van itt pénz, kérem. A főnökük beígért egy csomó lóvét. Még valami új telephelyet is vettek. Valami góré lett ott a kis Kapolyi. Kell a gyereknek is valami zsíros állás.

 

Béla: Aszongya, új menetrend is lesz. Dezső azt mondta, hogy levetítették nekik, aztán megkérdezték tőlük, hogy jó lesz-e?

 

Karcsi: Remélem, most afrikai emberek tervezik meg a járatokat, vagy marslakók…

 

Béla: Hát az unokatesóm elmondása alapján inkább az  utóbbiak. Azt mondták, vesznek felújított buszokat, meg minden. Olyan gyorsak lesznek, ki sem gondolod, melyikkel akarsz menni, már rajta leszel… És fizethetek majd a céges belépőkártyámmal is, úgy bizony, Karcsikám.

 

Karcsi: A cég új lesz, de a buszok azok nem. Nem vennének ám újat, felújított buszokat a népnek… meg cirkuszt. Abból van is elég nálunk.

 

Béla: Hát nem lesz aranyból a kormány, meg a kapaszkodó az biztos… Csak ami csurran -cseppen majd a beszerzésből, az lé fogja 1-2 ember napjait bearanyozni, de nagyon.

 

Karcsi: Azt hallottam, hogy közmunkások fogják hajtani őket. Most készítik fel a tekerő-csapatot. Befektetik őket alulra, és tekernek majd egész nap. Nem kell benzin, ráadásul egy csomó embernek lesz munkája…

 

Béla: Ja, nekem is mondta a feleségem, egyik ismerőse is bekerült a titkos csapatba. Azt mondja, olyan kiképzést kapnak, mint az űrhajósok.

 

Karcsi: Figyuzz csak, egy közmunkásnak mindent ki kell bírnia. Ha annyi lóvéból nem hal éhen, amit adnak, ez a kis erőnléti edzés, semmiség lesz.

 

Béla: És azt hallottad, hogy villamosok is lesznek a városban? A boltban mondta egy férfi a múltkor.

 

Karcsi: Én már régóta mondom, hogy kéne villamos nekünk is. Remélem, jövőre már azzal is utazhatunk..

 

Béla: Állítólag Kubából már meg is rendelt egy pár még működő villamost az önkormányzat.. Azért kell a Fő téren a mélygarázs, mert ott fognak éjszakára parkolni.

Feltettünk néhány kérdést Schmidt Csaba polgármesternek a város lakóit érintő ügyekben. Becsületére legyen mondva, megtartotta szavát és válaszolt kérdéseinkre, aminek természetesen nagyon örültünk. Azt már Önökre bízzuk, kedves olvasó, hogy mennyire elégedett a válaszokkal. Kétrészes sorozatunk első darabját olvashatják.

 

 

Megkérdeztük az azbesztmentesítéssel kapcsolatosan, nézzük mit tartott fontosnak polgármesterünk:

 

" A témakör az önkormányzat számára is kiemelten fontos, ezért örömmel fogadtuk a hírt, miszerint az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának márciusi ülésén V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár úgy fogalmazott, a Földművelésügyi Minisztérium vizsgálja az azbesztmentesítés hatékony formáit. Bízunk tehát benne, hogy hamarosan folytatódhat Tatabányán is a korábban megkezdett azbesztmentesítési folyamat."

Te jó ég! Most kezdik el vizsgálni az azbesztmentesítés hatékony formáit? És mit jelent ez pontosan?

 

Kissé cinikus a válasz, látszik, hogy  a probléma nem lépte át a városvezetés ingerküszöbét.

 

Ezek szerint ez az azbesztmentesítés felfogható egy fajta Hungarikumként vagy netalán tán Tatabányaikumként?

 

Akkor fognak hozzá, ha valamely polgár beperli őket, hogy nem képesek megvédeni az állampolgárok egészségét?

 

És vajon tudja az azbeszt, hogy jelenleg nem nagyon van pénzünk a mentesítésre, így most nem olyan halálos? Nem okoz tüdőbetegséget, mellhártya-, illetve tüdőrákot? És, ha ezt meg is beszélték "vele", nem kérdezett vissza fölényesen, hogy "stadionra meg ilyenekre bezzeg futja, mi?

 

Tatabányán 2006-ban indult az a mintaprojekt, melynek során 2008-ig a Bánhidai lakótelep azbesztmentesítése történt meg. Ez valamivel több, mint 500 lakást jelentett, így a 2002-ben történt felmérés szerint, még azóta is  2047 lakás várja Tatabányán, hogy megszabadítsák a rákkeltő azbeszttől.

 

Városunkba jön egy rahedli fejlesztés: új piac, új könyvtár, űrközpont-vasútállomás, csak éppen az egyik legalapvetőbbel, az azbeszttel nem foglalkozik senki.

 

Van Tatabányának egy remek Környezetvédelmi Programja  a 2015-2020-as időszakra, amiben az azbesztmentesítési program folytatását a „különösen aktuális” projektek közé sorolták. Hogy mit jelent a „különösen aktuális”, azt nem tudjuk.

 

Másodikként arra szerettünk volna választ kapni, hogy véleménye szerint mi értelme van a legújabb szemétrendeletnek:

“Városunk önkormányzata tereink, utcáink tisztaságának megőrzését az egyik legfontosabb feladatának tekinti, amely közös ügyünk, csak összefogással érhetjük el. A kukák tartalmának szétdobálását pedig csak úgy előzhetjük meg, ha elkerítjük és zárhatóvá tesszük a hulladékgyűjtőket, így az illetéktelenek többé nem férhetnek hozzá a lakótömbök tárolóedényeihez. Annak érdekében, hogy ne jelentsen nagy anyagi terhet a gyűjtőedények zárhatóvá tétele, az önkormányzat pályázat útján jelentősen hozzájárul a körbekerítéshez, s így az önrész csak körülbelül 5000-7000 forint lehet lakásonként.”

 

 

Jó lenne, ha már az önkormányzat is tenne érte valamit, azon kívül, hogy mantrázza, hogy ez közös ügyünk. A közös ügyhöz hozzátartozna, hogy nem csak a lakóknak fontos, hanem az városvezetésnek is.

 

Most komolyan, átgondolta válaszát a polgármester? Amit a kukák köré tesznek, azt megakadályozza a körbekerítés, lezárás? Vagy netalán a következő lépésben a körbekerített kerítést fogjuk jogszabályilag körbekeríteni?

 

Nem lehet, hogy hogy a városházát kellene körbekeríteni inkább, hogy az ilyen dilettáns  szabályok bent maradjanak a falakon belül?

 

A társasházaknál a zárak esetén az ingatlanhasználónak kell biztosítania, hogy a kukás cég ki tudja nyitni. Ez praktikusan azt jelenti, hogy vagy lesz egy rohadt nagy kulcscsomó a szolgáltató emberénél, vagy kedves ingatlantulajdonosok, Önök fognak a kukák mellett állni és várják, mikor jön a szemetes autó, hogy kinyissák nekik a zárat. Ha nem tud a szolgáltató hozzáférni, ott marad a szemét, majd jönnek legközelebb.

 

Kíváncsi arra, mit gondol a polgármester az épülő munkásszállásról illetve érez-e felelősséget a foci klub tönkretételében?

 

Megtudhatja hamarosan megjelenő következő cikkünkből.

 

Tatabánya sem maradhatott ki a Nemzeti konzultációt népszerűsítő propagandából.

 

„Mintegy 400-an vettünk részt azon a tatabányai konzultáción, melyen Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó volt a vendégünk” – írja Bencsik János a Facebookon.

 

Azért ezt nem értjük. Nem tudják egyedül  kitölteni a “tesztet”, azért kellett a fejtágítás?

 

Vagy nem képesek elmondani a helyi migránsüldöző-managerek, mi is itt a csízió?

 

Ezért kellett lehívni Tatabányára  Bakondi György fő-fő migránsügyi haknikirályt?

 

Vagy úgy gondolták, a Fidesz szimpatizánsoknak kellene gy kis ráerősítő-program, mert nem elég ezerszer elmondani, plakátra kitenni, minden tévéműsorba betenni.

 

Szerintem ez a saját híveik a lenézése, mintha nem is embereknek tartanák őket, hanem egyszerűen manipulálható droidoknak.

 

Arra gondoltam, hogy igen, ilyen színpadra kiállós konzultációt kellene tartani az egészségügyről is. De lenne valami varázslat, és beengednének bárkit, sőt még kérdeznének az emberek.

 

‘Ott állnának a színpadon azok, akik felelősek az egészségügy jelenlegi állapotáért és elmagyaráznák az embereknek, miért kell hónapokat várni egy vizsgálatra, miért kevés az orvos és a nővér.

Majd szépen felsorolnák azokat a cselekvési terveket, amiket kidolgoztak a megoldásra. Legalább egyszer szemtől szemben a néppel.

 

Aztán lehetne ugyanilyen fellépés minden fontos ügyről, ami a mindennapjainkat érinti, amiről nem a valóságot mondják. Akár egy filmben olyan lenne: hirtelen csak az igazságot tudnák mondani, hirtelen mindenről a csupasz tényeket, mindenféle ideológia nélkül.

 

Gondoljanak csak bele, milyen korszak alkotó mondatok hangoznának el akkor.

 

Inkább a fantáziájukra bízzuk, írják meg nekünk.

Feltettünk néhány kérdést Schmidt Csaba polgármesternek a város lakóit érintő ügyekben. Becsületére legyen mondva, megtartotta szavát és válaszolt kérdéseinkre, aminek természetesen nagyon örültünk. Azt már Önökre bízzuk, kedves olvasó, hogy mennyire elégedett a válaszokkal. Sorozatunk második részét olvashatják.

 

 

Nagyon érdekelt minket a tatabányai foci sorsa, és az ahhoz kapcsolódó kissé furcsa döntés-sorozat, erre is kaptunk egyfajta választ a polgármestertől:

 

“Ami a futballklubot illeti, 2015-ben nagyon nehéz helyzetben volt a tatabányai futball. Amikor megkeresett bennünket az olasz befektető és az ASG–Sport 23 Kft., ambiciózus tervet tettek le elénk, bankgaranciával és a cég korábbi partnerei, akiket megkérdeztünk Szombathelyről, Sopronból és Győrből, jó véleménnyel voltak róla. Mivel közvetlenül a bajnokság rajtja előtt az egyik fő szponzorunk, a Sikér Zrt. kiesett, kényszerhelyzetbe kerültünk, és bár volt kockázata, meghoztuk ezt a döntést, amiért természetesen vállaljuk a felelősséget.”

 

 

Most már csak azt kérdeznénk, vajon a a felelősségvállalás miből fog állni?  Hiszen folyamatos fizetési problémákról volt tudomásuk már akkor is. Már a megalakulása elején anyagi gondokról szóltak hírek.

 

Egy tévének nyilatkozó sportjogász kimondta, hogy az önkormányzatnak kőkemény felelőssége van a futballcsapat leépülésében. Egyes kommentelők összeesküvés-elméleteiben szerepel is az a variáció, hogy direkt hagyták a sötét alagútba tolni a csapatot. Mert a politikai és annak helyi korifeusai valamiért nem akarnak saját csapatot Tatabányán.

 

Ezt nem tudhatjuk, de egyébként mi okból adták át a klub irányítását teljesen az olaszoknak akkor, amikor a kft. ellen folyamatos volt a NAV végrehajtás. Ilyet épeszű ember nem tesz, csak ha valami hátsó szándék van mögötte. 2015 októberében a Tatabányai Futball klub Kft.-t is elérte még egy végrehajtás, hogy a lúd legyen kövér.

 

‘Na, de mit csinált Tatabánya Város Képviselőtestülete a Polgármester vezetésével?

 

2016. január 28-án - tehát amikor már kiderült a NAV végrehajtás, hiszen akkor még vol egy önkormányzat által delegált ügyvezető is - a polgármester előterjesztésében szavaztak a képviselők arról, hogy csak az olasz maradjon ügyvezetőnek illetve még csökkentsék is az ellenőrzést, mondjanak le az AGS-Sport javára egy főről a futball klub felügyelő-bizottságában.

 

‘Önök tudnak róla, hogy Schmidt Csaba kezdeményezett ezzel kapcsolatban bármilyen vizsgálatot?

 

Majd a képviselők, akik megszavazták,  a zsebükbe nyúlnak és kifizetik, amennyit az önkormányzat az Önök adójából erre elszórt?

 

 

Másodikként, az épülő munkásszálló több mint gyanús ügyével kapcsolatban pedig az alábbi választ kaptuk:

 

“A T-Szol Zrt. tájékoztatása szerint a munkásszálló ügyében a külső befektető kiválasztását egy több hónapos, részletes tárgyalási folyamat, egyfajta pályáztatás előzte meg, amelynek eredményeképpen több lehetséges jelölt közül a Morrison Finance Kft. kapott bizalmat azért, mert birtokában van annak a szakmai tapasztalatnak, piaci ismeretnek és ingatlanfejlesztési pénzügyi szemléletnek, mely ezen projekt előkészítéséhez, elindításához, megvalósításához, majd későbbi működtetéséhez szükséges. Az utóbbi esztendőkben több mint 3000 új munkahely jött létre, melynek köszönhetően az ipari parkban dolgozók száma mára már meghaladja a tízezret. A GFSZ Nonprofit Kft. által a Tatabányán működő jelentősebb munkáltatók körében végzett közvélemény-kutatás alapján óriás igény keletkezett egy munkásszállóra, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy kialakít egyet.”

 

Vicces kedvű ez a polgármester, ezzel az "egyfajta" pályáztatással. Ha ennél rosszabbak voltak a többiek /már mint a pályázók/, akkor itt komoly gond lehet.

 

Továbbra sem értjük, ha az önkormányzat úgy gondolta, kialakít egy munkásszállót, akkor miért von be külső céget? Hiszen most is üzemeltet ingatlanokat, és kezel, pályázatokat ír ki, satöbbi. Ha ilyen óriási az igény, akkor miért nem építenek a cégek szolgálati lakásokat?

 

Milyen érdekes, hogy társult cég, a Morrison Finance kft, tevékenységi köreinek még a T-Ház alapításának pillanatában sem volt köze a T-ház profiljához, pedig ugye azt írták, hogy  szakmai befektető.

Az Önkormányzat a tőkeemelést  csak hónapokkal később hagyta jóvá, áprilisi dátummal, de a T-Ház hivatalosan hozzáférhető dokumentumai szerint ez 2016 decemberében került aláírásra.

 

A Morrison Finance kft úgy csináltatott tervdokumentációt, hogy az év végén módosította cégbírósági dokumentumait, amelyben szerepelnek az ezzel kapcsolatos tevékenységek. Fura módon a tevékenységi körét 2016.dec.20-án módosította, ami felettébb érdekesen későbbi, mint a tervdokumentáció elkészítése.

Apportált a Morrison Finance kft olyan a gépeket és berendezéseket, amelyeket a T-Szollal közös cégbe apportálnak, hogy ezzel kapcsolatosan 2015 végén a cég beszámolóiban ennek semmilyen nyoma nincs.

 

A Morrison Finance kft, a hivatalosan elérhető cégbírósági beszámolók szerint az alábbi paraméterekkel rendelkezik 2015 végéig:

 

Bevételek:

2010:  1,5 millió

2011:   80 ezer

2012:   5 millió

2013:  900 ezer

2014:   0, azaz NULLA Ft

2015:   0, azaz NULLA Ft

 

Lehet, hogy valami módon rengeteg a készpénze:

2014: kb. 900e Ft

2015: kb. 900e Ft volt.

 

Ez elég soványnak tűnik!

 

‘Hoppácska! Ebben az évben ráadásul egyetlen főt sem foglalkoztatott. Vajon, ki gondolta és miből, hogy ez a cég a legalkalmasabb erre a munkára.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Köszönjük, hogy ennyien megkedveltétek Tatabánya Sörét! Várakozásainkat felülmúlta, hogy ilyen gyorsan megittátok az üveges készletet. Gyorsak voltatok, mi pedig lassúak, ez az igazság, ami azért eléggé ciki, hiszen pár nappal ezelőtt kampányoltak vele a város vezetői - írhatta volna a tatabanyasore.hu

 

’Mondjuk, nem értjük,  miért a Tatabánya Pont rendeli a sört, ami elvileg egy rendezvényszervező cég, persze rendesen becsatornázva az önkormányzathoz és ezáltal a politikába is, ami még tovább élesíti a ciki-faktort. Mert olyan rémisztő, hogy nálunk még a sörfogyasztás is a politikáról szól.

 

Az is lehet, hogy az Agora alagsorában van egy titkos sörfőzde, és azt gondolták, úgysem fog elfogyni, ezért lett ilyen kevés az árusítóhelyek polcain.

 

Nagy dilettantizmusra vall ez a durva elszámolás. Reméljük, most már jobban átgondolják a matekot a megrendelők.

 

Addig is ihatjuk csapolva a Jó szerencsét és a Vadorzót. Nagyjaink pedig átgondolhatják, mennyire kell belekontárkodniuk olyan dolgokba, amihez láthatóan nem értenek.

 

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Több cikk ...