Kicsit sokba kerül majd az új buszos cég, de legalább a miénk lesz

helyi abszurd
Eszközök
Megjelenés

 

Karcsi: Ja, olvastam. Azt írták,  hogy van itt pénz, kérem. A főnökük beígért egy csomó lóvét. Még valami új telephelyet is vettek. Valami góré lett ott a kis Kapolyi. Kell a gyereknek is valami zsíros állás.

 

Béla: Aszongya, új menetrend is lesz. Dezső azt mondta, hogy levetítették nekik, aztán megkérdezték tőlük, hogy jó lesz-e?

 

Karcsi: Remélem, most afrikai emberek tervezik meg a járatokat, vagy marslakók…

 

Béla: Hát az unokatesóm elmondása alapján inkább az  utóbbiak. Azt mondták, vesznek felújított buszokat, meg minden. Olyan gyorsak lesznek, ki sem gondolod, melyikkel akarsz menni, már rajta leszel… És fizethetek majd a céges belépőkártyámmal is, úgy bizony, Karcsikám.

 

Karcsi: A cég új lesz, de a buszok azok nem. Nem vennének ám újat, felújított buszokat a népnek… meg cirkuszt. Abból van is elég nálunk.

 

Béla: Hát nem lesz aranyból a kormány, meg a kapaszkodó az biztos… Csak ami csurran -cseppen majd a beszerzésből, az lé fogja 1-2 ember napjait bearanyozni, de nagyon.

 

Karcsi: Azt hallottam, hogy közmunkások fogják hajtani őket. Most készítik fel a tekerő-csapatot. Befektetik őket alulra, és tekernek majd egész nap. Nem kell benzin, ráadásul egy csomó embernek lesz munkája…

 

Béla: Ja, nekem is mondta a feleségem, egyik ismerőse is bekerült a titkos csapatba. Azt mondja, olyan kiképzést kapnak, mint az űrhajósok.

 

Karcsi: Figyuzz csak, egy közmunkásnak mindent ki kell bírnia. Ha annyi lóvéból nem hal éhen, amit adnak, ez a kis erőnléti edzés, semmiség lesz.

 

Béla: És azt hallottad, hogy villamosok is lesznek a városban? A boltban mondta egy férfi a múltkor.

 

Karcsi: Én már régóta mondom, hogy kéne villamos nekünk is. Remélem, jövőre már azzal is utazhatunk..

 

Béla: Állítólag Kubából már meg is rendelt egy pár még működő villamost az önkormányzat.. Azért kell a Fő téren a mélygarázs, mert ott fognak éjszakára parkolni.