Lehet, hogy rosszul küldték ki a nemzeti konzultációt?

helyi abszurd
Eszközök
Megjelenés

Tatabánya sem maradhatott ki a Nemzeti konzultációt népszerűsítő propagandából.

 

„Mintegy 400-an vettünk részt azon a tatabányai konzultáción, melyen Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó volt a vendégünk” – írja Bencsik János a Facebookon.

 

Azért ezt nem értjük. Nem tudják egyedül  kitölteni a “tesztet”, azért kellett a fejtágítás?

 

Vagy nem képesek elmondani a helyi migránsüldöző-managerek, mi is itt a csízió?

 

Ezért kellett lehívni Tatabányára  Bakondi György fő-fő migránsügyi haknikirályt?

 

Vagy úgy gondolták, a Fidesz szimpatizánsoknak kellene gy kis ráerősítő-program, mert nem elég ezerszer elmondani, plakátra kitenni, minden tévéműsorba betenni.

 

Szerintem ez a saját híveik a lenézése, mintha nem is embereknek tartanák őket, hanem egyszerűen manipulálható droidoknak.

 

Arra gondoltam, hogy igen, ilyen színpadra kiállós konzultációt kellene tartani az egészségügyről is. De lenne valami varázslat, és beengednének bárkit, sőt még kérdeznének az emberek.

 

‘Ott állnának a színpadon azok, akik felelősek az egészségügy jelenlegi állapotáért és elmagyaráznák az embereknek, miért kell hónapokat várni egy vizsgálatra, miért kevés az orvos és a nővér.

Majd szépen felsorolnák azokat a cselekvési terveket, amiket kidolgoztak a megoldásra. Legalább egyszer szemtől szemben a néppel.

 

Aztán lehetne ugyanilyen fellépés minden fontos ügyről, ami a mindennapjainkat érinti, amiről nem a valóságot mondják. Akár egy filmben olyan lenne: hirtelen csak az igazságot tudnák mondani, hirtelen mindenről a csupasz tényeket, mindenféle ideológia nélkül.

 

Gondoljanak csak bele, milyen korszak alkotó mondatok hangoznának el akkor.

 

Inkább a fantáziájukra bízzuk, írják meg nekünk.