Megindította hadjáratát a Bódészörny a lakosság ellen

helyi abszurd
Eszközök
Megjelenés

A napokban mindannyian megkapjuk a T-Szoltól a kétoldalas tájékoztatót arra vonatkozóan, hogy mit kell tennünk, hogy környezetünk tiszta, rendezett legyen. Nem, nem elegendő kidobni a szemetet a helyére, szerintük bódékat kell építenünk (ahogy erről már korábban írtunk is).

 

És hogy mi is a probléma mindezzel?

 

A szokott módon a városvezetés megint egy rendelettel szeretne megoldani mindent. Ha van szabály, regula, akkor rend lesz, mondják. Attól még, hogy ezt kiépítjük saját pénzünkből (a kalkulációk szerint 5.000-7.000 Ft-ból) a bódé mellé ugyanúgy lehet szemetet pakolni, ahogy eddig is.

 

Akkor majd azt is körbekerítjük?

 

‘A bódéállítás költsége pontosan azokat terhelné, akik rendesen fizetik a szemétdíjat és nem a szemetesek feltúrásával töltik napjaikat. Sőt, hála a rendeletnek még azt is megkapták feladatként, hogy a bódék környékét tisztán tartsák! Ez a nem semmi, végre utcaseprők lehetünk mindannyian, de nem ám közmunkás bérért, hanem csak úgy, társadalmi munkaként…

Így fizettetik ki velünk azt, amit most a városháza fizet.

 

Természetesen a közterület-felügyelet nem igazán érzi magáénak, hogy harcba szálljon az illegális szemétlerakókkal, illetve a szemeteseket feltúró emberekkel. Lehet, ezután ott is büntetnek, ahol a kuka mellett csokipapírt találnak?‘Bár a bódéfalu építésének határidejét egy évvel kitolták, így csak 2018 szeptemberére kell a 3 típusú, kicsit sem esztétikus bódék valamelyikét felhúzni ablakaink alá. Viszont pályázni - mert azért az önkormányzat segít bennünket - csak ez év júniusáig lehet. Azt említeni sem kell, hogy a bódéépítés nyilván egy baráti cég bevételét gyarapítja. 3 típusból ugyan választhatunk, ha azt akarjuk, támogasson az önkormányzat bennünket, de a kivitelezésnél nincs variációs lehetőség.Szóval siessünk? Ne siessünk? Lesz ebből valami? Hiszen elég egyértelmű, hogy sem a rendelet, sem az építmények nem érik el a kitűzött célt: szeméthegyeket eltüntetni.

 

Itt most lehet polgári engedetlenséggel élni, hiszen a társasháznak nem sok köze van a kukák alatti területhez, ráadásul 1-1 kukacsoport nem is egy társasházhoz tartozik.


Ha még a házkezelő cég is különböző, akkor teljes a káosz.