Lezárult az alapszakasz a férfi kézilabda NB I-ben: a 26. forduló utolsó mérkőzésén a Tatabánya hazai pályán 36–27-re legyőzte a Budakalászt. A vendégek 21 éves játékosa, Nagy Bence 12 gólig jutott, ezzel a meccs legeredményesebbje volt.

 

Matics Vladan: – Igyekeztünk kiszolgálni a közönségünket, ez sikerült, ahogy az egész idény is sikeresnek mondható. Le a kalappal mindenki előtt, aki segítette a munkánkat. Öröm itt dolgozni- írta a nemzetisport.hu

Horváth Attila: – Elismerésem a Tatabányának a mostani és az egész éves nagyszerű, férfias teljesítményéért. De a saját csapatomat is gratuláció illeti a negyedik helyezésért. Egyébként nem gondolnám, hogy ekkora különbség van a két együttes között.

Címlapfotó:kemsport.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Amennyiben a Budakalászt is legyőzi Matics Vladan vezetőedző együttese a záró, 26. fordulóban, úgy elmondhatja magáról a gárda, hogy a pontvadászatban csak a két „naggyal” szemben – Veszprém, Szeged – maradtak alul. Emellett bronzérmes lett a Magyar Kupában és negyeddöntős az EHF-kupában. Azaz bőven van okuk az örömre a kék-fehéreknek.

 

Ezt pedig az utolsó meccset követően a szurkolókkal, támogatókkal, sportvezetőkkel együtt ünnepelheti meg a csapat. Ma , remélhetőleg már a Földi Imre Sportcsarnok 16 óra 30-kor kezdődő Tatabánya-Budakalász utolsó bajnoki meccsen is lehet minek örülni. Illetve utána biztosan együtt ünnepelhetnek szurkolók, a játékosok, a sportvezetők és a támogatók -írja a csapat a Facebookon.

 

Arról nem is szólva, hogy „végre” hivatalosan is átveheti a bajnoki bronzérmet Matke csapata. – Szeretnénk most is jól teljesíteni, hozni a formánkat – mondta Matics mester. – Jó hangulatú találkozóra számítok, amelyen ki akarjuk szolgálni lelkes közönségünket. Remélem, sok szurkoló szívesen ünnepelne velünk, és ezért tele lesz a csarnok. Szépen, az éves produkciónkat megkoronázva igyekszünk búcsúzni a drukkereinkről.

 

A mieink mellett az újonc Budakalász is kiváló idényt tudhat maga mögött. Így bármilyen furcsa, a hétvégi meccs rangadó, hiszen a harmadik a negyediket fogadja... – Gratuláció illeti a Budakalászt, de szerencsére mi is remek idényen vagyunk túl – emelte ki szakvezetőnk. – Nem lesz egyszerű, de itthon egyértelműen győzelemre számítok.

 

A hivatalos éremátadót követően „búcsúbuli” lesz a csarnok mögötti parkolóban, ahol élőzene mellett mulathat mindenki az bajnoki- és kupasikerek örömére.

 

Németh Zoltán, a Tatabányai Kézilabdaklub Kft. ügyvezetője elmondta, óriási boldogság mindenki számára a Matics-legénység kiváló szereplése. Éppen ezért szeretnének alkalmat teremteni a közös ünneplésére. Aki a mérkőzésre jegyet vált, illetve bérletes, az a meccs előtt ital-, illetve ételjegyet kap ajándékba, amelyet egy korsó sörre, valamint egy ízletes sült kolbászra lehet majd „beváltani

 

Címlapfotó:m4sport.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Kis híján hetven gól született a hatvan perc alatt. A mieink néhány kisebb megingástól eltekintve végig uralták az összecsapást, és teljesen megérdemelten nyertek négy góllal a 17. fordulóból elhalasztott találkozón.

 

Jól kezdte a mérkőzést a sérült Szöllősi Szabolcs, Juhász Ádám, Harsányi, Bozovics és Rosta Miklós nélkül felálló Tatabánya, azonban a Duna-partiak gyorsan reagáltak. Előbb egyenlítettek, majd a félidő derekán meg is fordították az állást. A huszadik perc tájékára nyugodott meg végleg a vendég együttes, és fokozatosan növelte előnyét -írja a csapat a Facebookon.

 

Amilyen jól kezdtük az első félidőt, olyan pocsékul a másodikat. Gyakorlatilag 20 másodperc alatt kettőt is berámolt a hazai együttes, így ismét szorossá vált a találkozó. A 40. perc környékén aztán rendezte sorait a Matics-legénység, és ezután helyre állt a rend a pályán, újból megnyugtató előnyt szereztek maguknak Vujovicsék.

 

Kontra Zsolt: - Az eredmény mutatja, hogy ez a mérkőzés nem elsősorban a védekezésről szólt. Az első félidőben gyors gólokat sikerült lőnünk, és a folytatásban is a mi akaratunk érvényesült a pályán. Korántsem nevezhetjük ideálisnak erre a meccsre a felkészülésünket, hiszen Szöllősi Szabolcs, Juhász Ádám sérülten jött vissza válogatottból, Vranjes, Vujovics és Grigoras hosszú utazás után tért vissza, ám ennek ellenére nyilván való volt a két gárda közötti különbség. Persze a legfontosabb a megszerzett két pont.

 

Címlapfotó:forrasradio.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

A Grundfos Tatabánya KC 28-22-re kikapott a német Füchse Berlin otthonában a férfi kézilabda EHF Kupa elődöntőjébe jutásért rendezett párharc szombati visszavágóján, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.

 

Miután a berliniek kicsivel több, mint  egy héttel ezelőtt 30-25-re megnyerték a párharc első meccsét Győrben, a visszavágó csupán formalitásnak tűnt. Bár Harsányi Gergely és Milos Bozovic is hiányzott, a magyar csapat az első félidőben jól tartotta magát, minek köszönhetően a szünetben szoros volt az állás.

 

A második felvonás elején még egyenlített a Tatabánya, de a folytatásban hatékonyabban, pontosabban kézilabdáztak a hazaiak és magabiztosan jutottak a göppingeni négyes döntőbe. A Füchse Berlin - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa Steffen Fäth lett hat góllal.

 

Címlapfotó: youtube.com

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

 

Száznyolcvankét versenyző mérte össze erőnlétét és küzdötte le a 419 lépcsőfokot az ötödik tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságon. A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett versenyt Janics Csaba tűzoltó ezredes, tatabányai kirendeltségvezető nyitotta meg.

 

Az ezredes örömét fejezte ki, hogy évről évre egyre többen jelentkeznek, hiszen 2013-ban 57-en, idén már 182-en vágnak neki az embert próbáló viadalnak. Kitartást, jó erőnlétet és balesetmentes verseny kívánt a versenyzőknek.

 

A megnyitót egy jó hangulatú bemelegítés követett, amin Cserna Judit aerobik edző mozgatta meg a védőfelszerelésben induló tűzoltók izmait.

 

Idén, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokon kívül, a FER és a Richter létesítményi tűzoltók, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Országgyűlési Őrség, a KEM Kormányhivatal, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Magyar Honvédség munkatársai, valamint civilek is képviseltették magukat a versenyen.

 

A versenyen kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, három korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a teljes védőfelszerelésben acélpalackos légzőkészülékben nevezettek futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a harminc kilogrammot.

 

Őket a sportfelszerelésben indulók követték, akik között sokan másodjára vágtak neki az emelkedőnek, csak már védőfelszerelés nélkül.A verseny jó hangulatban, balesetmentesen zajlott. Noha óriási megpróbáltatás volt védőfelszerelésben, majd sportruházatban is felfutni a célig, így is sokan mosolyogva haladtak felfelé még akkor is, amikor látták, hogy a fele még hátra van.

 

A bajtársiasság itt is megmutatkozott, hiszen az utolsó métereken egymást buzdítva segítették, kísérték fel társaikat a versenyzők. Bátran kijelenthető, hogy mindenki, aki teljesítette az embert próbáló versenyt, győztesnek mondhatja magát.A nagy küzdelemben négyen megőrizték bajnoki címüket: Kosznovszki István, Sági József, Bot Csaba és Uhlir Tímea idén is aranyérmes lett, de Horváth Dániel, Kiss János Tamás, Fazekas Péter, Siska Odett és Császár Enikő is elsőként ért célba.

 

Különdíjat vehetett át Gáspár Kinga, aki védőfelszerelésben teljesíttet és Nagy Zoltán látássérült tatabányai önkéntes tűzoltó, akit Fecskendő nevű vakvezető kutyája segített.Minden regisztrált versenyző egy - a Tatabányai Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatásával összeállított csomagot – vehetett át, ami frissítőt és emlékpólót tartalmazott. Az első hat helyezett oklevéllel, a dobogósok éremmel és trófeával is gazdagodtak.

 

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot: Kosznovszki István, Sikos Károly Álmos, Kolonics Bálint, Kempa Dávid, Horváth Dániel, Joó Dávid, Teicht Ede, Petra Balázs, Vajda Miklós, Kisari Lajos, Haris József, Nagy Zoltán, Almási József, Barassó Péter képviselte.

Az elért eredményekhez ezúton is gratulálunk!

 

Címlapfotó:112press.huírjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

 

Az olimpiai bajnok dánok fogadására készül a magyar férfi kézilabda-válogatott sok sérülés miatt megfiatalított kerete, amelyben azért az idősebbek a vezérek.

 

Most a válogatottra kell összpontosítanunk, mert az a legfőbb célunk, hogy a csapat januárban kijusson a horvátországi Európa-bajnokságra – mondta a közismerten céltudatos Xavier Sabaté, aki persze a gyakorlás befejeztével veszprémi edzői minőségében is kifejtette a véleményét. – Nem csupán nálunk, a dánoknál is jelentős változások történtek.

 

A januári világbajnokság után új edző, a viborgi Nikolaj Jacobsen, a német Rhein Neckar Löwen trénere vette át Gudmundur Gudmundssontól az olimpiai bajnok együttes szakmai irányítását. Nem tudjuk, hogy az azóta eltelt három hónap alatt átformálta-e, és ha igen, milyen mértékben a csapat taktikáját.

 

A keretén nem változtatott, vagyis a világ egyik legerősebb együttese érkezik hozzánk csütörtökön. Nekünk itthon csakis győzelemre lehet játszani, ezt megértik mind a rutinosabb játékosaink, mind pedig a jövő reménységei, akikre fokozatosan egyre több feladatot kell bízni. Veszprémben is sokat foglalkoztam a szorgos tehetségekkel, bízom bennük, rájuk építhető a magyar kézilabda jövője.

 

Kapusok: Borbély Ádám (Veszprém), Mikler Roland (Veszprém), Székely Márton (Tatabánya).

 

Jobbszélső: Iváncsik Tamás (Elverum, norvég)

Jobbátlövők: Nagy László (Veszprém), Balogh Zsolt (Szeged)

Irányítók: Császár Gábor (Schaffhausen, svájci), Győri Mátyás (Balatonfüred), Juhász Ádám (Tatabánya), Lékai Máté (Veszprém)

 

Beállósok: Bánhidi Bence (Szeged), Schuch Timuzsin (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Tatabánya), Vilovszki Uros (Bergischer HC, német)

 

Balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Dzsamali Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), Ligetvári Patrik (Veszprém), Szita Zoltán (Veszprém)


forrás és címlapfotó: nso.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

 

A Grundfos Tatabánya KC öt góllal kikapott a német Füchse Berlin csapatától a férfi kézilabda EHF Kupában, az elődöntőbe jutásért zajló párharc Győrben rendezett első mérkőzésén, szombaton. A visszavágót egy hét múlva rendezik Berlinben. A német Göppingen együttese a házigazda jogán automatikus résztvevője a négyes döntőnek.

 

A magyar csapat eleinte jól tartotta magát, de a folytatásban egyre inkább megléptek a vendégek (6-10). Ebben az időszakban a Tatabánya védekezésben és támadásban sem tudta felvenni a versenyt a hatékonyabban, pontosabban és gyorsabban kézilabdázó ellenfelével, így már gyakorlatilag a szünet előtt eldőlt a mérkőzés (11-17).

 

A magyar csapat a második félidőben némileg jobban, felszabadultabban játszott, leginkább Juhász Ádám, és a kapus, Székely Márton remekelt. Némileg sikerült is felzárkóznia a Tatabányának, de végül öt góllal kikapott.A mezőny - és egyben a Füchse Berlin - legeredményesebb játékosa a dán Hans Lindberg volt kilenc góllal.

 

Címlapfató:sporfaktor.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Több cikk ...