Legjobb cikkek

Grid List

A tatabányai rendőrök észlelték a segítségre szoruló férfiakat.

 

A járőrök 2016. november 7-én 21 óra 45 perckor Tatabányán, a Mártírok úti tömbházak egyik lépcsőházában ellenőriztek egy 39 éves férfit. Az igazoltatott személy a rendőrökkel közölte, hogy fázik és az éjszakát valószínűleg az utcán tölti. A járőrök értesítették az Utcai Szociális Segítők Egyesületét, akik a férfit ellátták

 

Szintén a tatabányai rendőrök helyezték biztonságba, azt a 39 éves „fedél nélküli” férfit, akit 2016. november 7-én 22 óra 48 perckor a Dózsa György úton észleltek. A férfi magatehetetlenül feküdt a járdán. A didergő fiatalembert felsegítették, majd értesítették az Utcai Szociális Segítők Egyesületét -írja a police.hu

 

A korábbi évekhez hasonlóan, a téli időjárás közeledtével a Komárom-Esztergom megyei rendőrök folyamatosan, visszatérően ellenőrzik a „fedél nélkülieket” és mindenki részére megfelelő tájékoztatást, valamint információt adnak a különböző szociális lehetőségek eléréséhez.  

 

Címlapfotó: kozepsuli.hu

 

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat a Facebook-on? Nem? ITT  most megteheted. Köszönjük!

 
 
 
 

 

 

Tatabányán folytatódott a roma lányokat célzó rendvédelmi kampány.

 

Az Európai Roma Rendvédelmi Intézet és az Országos Rendőr-főkapitányság indított közös kampányt a rendvédelmi hivatások népszerűsítése érdekében a roma fiatalok, különösen a roma lányok körében.

 

A kampány célja, hogy a roma származású rendvédelmi szakemberek „láthatóbbá” váljanak a társadalomban, tekintve, hogy a rendőrség esélyegyenlőségi programjainak köszönhetően évről-évre egyre több roma fiatal – közöttük sok lány – választja a rendvédelmi hivatásokat és munkájukkal ők is aktívan hozzájárulnak a közbiztonság és a közrend fenntartásához -írja a police.hu

 

A roma rendvédelmi tisztek tapasztalatai azt mutatják, hogy a cigányságot sújtó társadalmi előítéletek csökkentése céljából alapvető fontosságú a cigány származású fiatalok számának növelése a rendvédelmi szervek állományában. Ugyanakkor a romák rendvédelmi integrációja közvetve az oktatás, foglalkoztatás, lakhatás, szegénység témaköreit is érintik. Külföldi és hazai példák is jól szemléltetik, hogy a rendvédelmi hivatások kiváló kitörési, megélhetési és karrierlehetőséget biztosítanak azoknak a fiataloknak, akik családjuk szűkös anyagi helyzete miatt egyébként nem tudnák folytatni tanulmányaikat.

 

A kezdeményezés szeretné megváltoztatni azt az általánosító vélekedést, amely a romák vonatkozásában automatikusan kizárja a rendvédelmi hivatások gyakorlását és minél szélesebb körben kommunikálni, hogy számos cigány származású ember vesz részt a rendvédelemben.

 

A kampány keretében Balogh László r. törzsőrmester, a Dorogi Rk. járőrvezetője és Rovács Mariann r. törzsőrmester, a Komáromi Rk. beosztottja, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tartottak toborzó rendezvényt roma fiataloknak.

 

Címlapfotó: police.hu

 

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat a Facebook-on? Nem? ITT most megteheted. Köszönjük!

 
 

 

 

Személyi sérüléses közlekedési baleset történt 2016. november 17-én 17 óra 55 perckor Tatabánya belterületén.

 

A helyszíni adatok alapján egy 52 éves vértesszőlősi lakos gyalogosan haladt a Szövetkezet utcán. A Dankó Pista útra történő rálépés előtt megállt, majd a kijelölt gyalogos átkelőhelytől 19,8 méterre, az útkereszteződésben kellő körültekintés nélkül, hirtelen az úttestre lépett.

 

A férfi nekiütközött a Dózsa György út felől érkező és egyenesen továbbhaladni szándékozó személygépkocsi jobb első sarkának. Az ütközés következtében a baleset okozója könnyen sérült- írja a police.hu

 

A rendőrök megállapították, hogy a gyalogos ittas állapotban volt és sötét ruházatot viselt.

 

Az őszi hónapokban országos szinten jellemző, hogy sajnos több gyalogost ütnek el, aminek egyik oka, hogy a gyalogosok egy része nem veszi figyelembe a megváltozott út- és időjárási viszonyokat. Az elütött gyalogosok fejében az esemény bekövetkezése előtt meg sem fordul, hogy a nedves, vizes, csúszós utakon a járművek féktávolsága jelentősen megnövekszik, és körültekintés nélkül, meggondolatlanul nem tanácsos az úttestre lépni. Legyenek körültekintőek, várják meg, amíg a gépkocsi elhalad!

A gyalogosoknak a járdán, ahol nincsen járda a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton, ha egyik sincsen vagy gyalogos közlekedésre alkalmatlan, akkor az úttesten lakott területen belül lehetőleg a menetirány szerinti bal oldalon, lakott területen kívül mindig a bal oldalon, a járműforgalommal szemben kell közlekedni.

 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a gyalogosok figyelmét, hogy mindent meg kell tenni a saját észlelhetőségük érdekében. Éjszaka úttesten vagy amellett haladva a sötét ruhák helyett tanácsos feltűnő színeket viselni. Lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a fényvisszaverő mellény vagy ruházat használata kötelező, de ezek viselése, illetve az egyéb, láthatóságot segítő kiegészítők használata más körülmények között, például lakott területen belül, nappali fényben is életmentő lehet.

 

Címlapfotó: police.hu

 

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat a Facebook-on? Nem? ITT most megteheted. Köszönjük!

 
 
 
 
 

 

 

 

Havi tizenötezer forintos ösztöndíjat is érhet a legalább 3,0-as átlag a hiányszakmában tanulóknak!

 

A Tatabánya Hazavár program részeként, a Stúdium Ösztöndíj program keretében ebben a félévben is támogatja az önkormányzat azokat a tanulókat, akik hiányszakmát sajátítanak el, legalább 3,0-as átlaggal, valamint tatabányai lakcímmel rendelkeznek és megfelelnek a további feltételeknek.

 

A szakképzések közül az alábbiakat tanulók nyújthatnak be pályázatot:

 

Mechatronikai technikus, elektrotechnikai technikus, vegyipari technikus, biotechnológus technikus gépi forgácsoló, épület és szerkezetlakatos, ipari gépész, műanyag feldolgozó, villanyszerelő, hegesztő, központi fűtés és gázhálózat szerelő, szerszámkészítő, elektromechanikai műszerész, autószerelő, gépgyártás-technológiai technikus, CAD-CAM informatikus, szociális gondozó, ápoló

 

Továbbá az alábbi felsőfokú képzésen résztvevők pályázhatnak:

 

Műszaki, természettudományi - biológus, vegyészmérnök, molekuláris bionikai mérnök, biomérnök - orvosi vagy egyéb - szociális gondozó, diplomás szakápoló, mentőtiszt - egészségügyi szakok, vagy tanár szakos képzésben részt vevők fizika, kémia, matematika szak vagy szakpár felvételével.

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. szeptember 30.

A pályázatok elbírálási határideje: 2016. október 14.


tatabanya.hu/Boldogulj Tatabányán

 

 

A nyár végével elkezdődik az álláskeresés a friss diplomások számára is. Sokan még azt sem tudják pontosan, hova és milyen önéletrajzot érdemes küldeni, vagy merre érdemes keresgélni. Összeszedtük, mit érdemes tudni, merre érdemes indulni pályakezdőként.

Az álláskeresők közel fele úgy gondolja, hogy 15-20 másodperc alatt dől el az önéletrajz alapján, hogy átmegy-e a rostán. Kétharmaduk pedig életkorát titkolná el, mivel azt gondolják, ez lehet gátja a sikeres elhelyezkedésnek.

 

Mennyit ér az önéletrajz?

Baráth András, a Gerilla Önéletrajz Műhely vezető karrier-tanácsadója a Kossuth Rádió Napközben című műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy először érdemes átgondolni az erősségeket és megnézni azt, hogy mire van szüksége jelenleg a munkaerőpiacon. Ezek után lehet testreszabott önéletrajzot készíteni. Az elmúlt években egy jelentős fejlődés ment végbe az önéletrajzok területén is – tette hozzá. A pályakezdők tipikusan sablonokat használnak elkészítésükkor, holott a tudatosság megjelenése is fontos szempont.

 

Fejvadász vagy álláskereső portál?

A szakember szerint nem szabad egyetlen módszer mellett dönteni az álláskeresés terén, legalább 8-10 eszközös kereséssel érdemes nekiindulni. A különböző gyűjtőportálok mellett el lehet jelentkezést küldeni olyan cégekhez is, amelyeknél nincs meghirdetett állás.

Munkaerőhiány van jelenleg Magyarországon, tehát aki akar, talál is magának munkát – mondta a műsorban Csapos Noémi, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke. Arra szólította fel a pályakezdőket, hogy legyenek tisztában önmagukkal, rendelkezzenek reális önismerettel. Hiszen elsősorban önmagukat kell eladni, ezért fontos, hogy megfelelő módon tudják képességeiket reprezentálni. Nem árt adott vállalatból is előzetesen felkészülni és végiggondolni, milyen kompromisszumra vagyunk képesek – szögezte le.

Megjegyezte, megváltoztak a szokások, az álláshirdetéseknél ki kell tűnni a cégeknek, vonzóvá tenni a munkahelyet. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a munkavállalónak is ezt kell követnie. A „bátorságnak” vannak határai, mind viselkedésben, mind öltözködésben – mondta.

 

Milyen szakmáknál van nagyobb esély?

Nem homogén a piac – állította Baráth András. Vannak divatos szakmák, amelyekre valóban nagyobb a kereslet, és vannak, akik nehezebben találnak munkát. Tipikusan a bölcsész végzettségűek döntenek gyakran úgy, hogy a tanári pálya helyett elmennek például pénzügyesnek. Ehhez kínálnak többek között lehetőségeket a nemzetközi szolgáltató központok – hangsúlyozta. Magyarországon is több száz cég nyújt ssc alternatívákat

SSC –azaz shared service center. Egy olyan szolgáltatási csomagot jelöl a kifejezés, amelyben nem egy, hanem több egymástól eltérő részfolyamatot – ami nem igényel személyes ügyfélkapcsolatot – ad ki a cég egy külső vállalat számára. Az eltérő országokban lévő leányvállalatoknak nem éri meg mindenhol fenntartani a telefonos ügyfélszolgálatot vagy az informatikát, ha ezt egy helyről, költséghatékonyan is meg lehet oldani. Az eredetileg call centerek formájában létrehozott egységek tevékenységi köre mára adminisztrációs munkákkal bővült. Az ssc szektor Magyarországon több mint 30 ezer munkavállalót foglalkoztat. Közel 100 cég hozott létre, nagyrész Budapesten ilyen központokat.

 

Mit érdemes elhallgatni egy önéletrajzban?

A szakemberek szerint leginkább semmit. Csapos Noémi úgy vélte, nem feltétlen igaz az a vélekedés, hogy a munkakereső 41 éves kor felett leírja magát. Megjegyezte, a kor például a végzettségekből kiszámolható. Vannak vállalatok, akiknél pont a több éves szakmai tapasztalaton van a hangsúly. Ugyanilyen megfontolásból egyéb személyes adatot sem érdemes „kifelejteni” a jelentkezésből. Hiszen ki szeretne a lakcímének eltitkolása végett órákat utazni leendő munkahelyére – tette fel a kérdést. Azt a munkahelyet kell megtalálni, ahol pont ránk van szükség, a kölcsönösség elve alapján, nekünk pedig arra a munkára – fogalmazott a szakember.

 

Baráth Attila végül kiemelte, minden munkakeresésnél fontos a közösségi oldalakon való tudatos jelenlét. Egy fórum, ahol eredményeinket, szakmai gyakorlatainkat vagy versenyszerepléseinket be lehet mutatni.

 

hirado.hu/Boldogulj Tatabányán

 

Pályázz Te is és nyerj akár 350.000,- Ft-ot. Az egyik magyarországi nagybankunk "Business ÜzletRace Hallgatói Pályázat 2017” néven, felsőoktatási intézményben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok részére pályázatot hirdet 2017. február 6. és 2017. március 5. között.

 

 

A pályázat célja, hogy olyan új, formabontó ötleteknek adjunk teret, amelyek túlmutatnak a hagyományos banki működésen, mintegy integrálva azt a modern ember hétköznapjaiba. Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik kifejezetten érdeklődnek a téma iránt, és készek rá, hogy részt vegyenek a bankszektor megújításában.

 

A pályázaton bárki részt vehet, aki valamely felsőoktatási intézményben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, akár gazdasági, akár ettől eltérő szakirányon folytat tanulmányokat. Indulniegyénileg,és csapatban is lehet, azonban pályázónként egy kategórián belül egyszer nyújtható be pályázat. Egy csapat maximális létszáma legfeljebb három fő.

 

Pályázatot a pályázati céloknak megfelelő feladatokra

            

I. „Reklámguru” kategória

II. „Fejlesztő” kategória

 

kategóriákban lehet benyújtani.

 

Díjazás:

A pályázati díj formája pénzbeli juttatás.*

A szakmai zsűri a 2. fordulóban, mely egyben a döntő is, a fenti két kategóriában első, második és harmadik helyezettet hirdet:

  • Első díj: 350.000 Ft,

·         Második díj: 250.000 Ft,

·         Harmadik díj: 150.000 Ft.

 

Ezen felül közönségszavazás alapján kategóriánként egy darab Különdíj is kiosztásra kerül:

  • Különdíj: 150.000 Ft.

 

 

Az első forduló értékelési határideje: 2017. március 31.

 

Az első forduló eredményéről a nyerteseket 2017. március 31. és április 7.-e között telefonon és írásban is értesítjük.

 

A teljes pályázati kiírás itt elérhető.

 

 

 

Címlapfotó:sikerado.hu

 

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebook-on? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

 

A Budapest–Komárom–Győr–Hegyeshalom vonalon október 16-áig Kelenföld és Budaörs között pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Néhány vonat csak Kelenföld és Tatabánya között jár. Jónéhány járat munkanapokon, a teljes útvonalon kimarad a menetrendből. Pótlásukra a Budapest–Győr közötti sebesvonatok Kelenföld és Tatabánya között minden állomáson megállnak, ez esetben pótjegy váltása nélkül vehetők igénybe.

 

iho.hu/Boldogulj Tatabányán

Fotó: hirado.hu

A MÁV-Start és a Győr-Sopron-Ebenfurt Vasút (GYSEV) belföldi menetrendje bekerült a Google Térkép online útvonaltervező rendszerébe – adta hírül az autohirek.hu

Heal Edina, a Google magyarországi vezetője kiemelte: 2007 óta szolgáltatnak tömegközlekedési adatokat, a Google Térkép funkció 64 ország mintegy 20 ezer városában, több mint 3 millió állomás közlekedési információit tartalmazza. Magyarországon a budapesti, miskolci, debreceni és pécsi helyi tömegközlekedés adatai érhetők el ily módon. Rendszerüket világszerte naponta egymilliárdan használják számítógépen és mobiltelefonon keresztül.

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, a GYSEV elnöke hangsúlyozta, a vasúttársaság fejlesztéseivel egyre több információt juttat el az utasokhoz, a Google-lal való együttműködés ezt a lehetőséget bővíti. Abban bíznak, hogy egyre több külföldi turista veszi igénybe a magyar vasút belföldi szolgáltatásait, és ebben segítik őket a globális információs hálózatba került magyar vasúti adatok.

Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy folyamatosan fejlesztik az utastájékoztatást és a jegyértékesítési rendszert. A Google Térkép utazástervező rendszere a megadott úti cél optimális elérhetőségét mutatja, és egy kattintással megoldható a jegyvásárlás is.

Kérdésre válaszolva Csépke András közölte: a vasúttársaság Elvira internetes menetrendi keresőrendszere a továbbiakban is működni fog, az ottani információk a napra kész információk szélesebb spektrumát biztosítják, például a vonatközlekedés pontosságáról is adnak tájékoztatást.

Boldogulj Tatabányán

 

 

 

   

 

  

Október 31. hétfő

00.00-04.00 M1 86+800 km szelvény Csémi felüljáró

09.30-15.00 M1 86+800 km szelvény Csémi felüljáró

09.00-19.00 Esztergom, Bánomi út, Petőfi út, Kiss János út

09.00-11.00 Tata, Táncsics M. u. 25/a. (Szabó és Lipóth)

11.10-13.00 Tata, Vértesszőlősi u. 34.

13.10-15.20 Szomód, Tatai u. 51.

07.30-11.30 81. sz. főút 47 km ÖMV kút és

12.30-14.30 Ászár, Köztársaság u. 25-27. Morvai ker


MINDENKINEK BALESETMENTES KÖZLEKEDÉST KÍVÁNUNK!

Hirdetés