Pályázz Te is és nyerj akár 350.000,- Ft-ot. Az egyik magyarországi nagybankunk "Business ÜzletRace Hallgatói Pályázat 2017” néven, felsőoktatási intézményben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok részére pályázatot hirdet 2017. február 6. és 2017. március 5. között.

 

 

A pályázat célja, hogy olyan új, formabontó ötleteknek adjunk teret, amelyek túlmutatnak a hagyományos banki működésen, mintegy integrálva azt a modern ember hétköznapjaiba. Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik kifejezetten érdeklődnek a téma iránt, és készek rá, hogy részt vegyenek a bankszektor megújításában.

 

A pályázaton bárki részt vehet, aki valamely felsőoktatási intézményben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, akár gazdasági, akár ettől eltérő szakirányon folytat tanulmányokat. Indulniegyénileg,és csapatban is lehet, azonban pályázónként egy kategórián belül egyszer nyújtható be pályázat. Egy csapat maximális létszáma legfeljebb három fő.

 

Pályázatot a pályázati céloknak megfelelő feladatokra

            

I. „Reklámguru” kategória

II. „Fejlesztő” kategória

 

kategóriákban lehet benyújtani.

 

Díjazás:

A pályázati díj formája pénzbeli juttatás.*

A szakmai zsűri a 2. fordulóban, mely egyben a döntő is, a fenti két kategóriában első, második és harmadik helyezettet hirdet:

  • Első díj: 350.000 Ft,

·         Második díj: 250.000 Ft,

·         Harmadik díj: 150.000 Ft.

 

Ezen felül közönségszavazás alapján kategóriánként egy darab Különdíj is kiosztásra kerül:

  • Különdíj: 150.000 Ft.

 

 

Az első forduló értékelési határideje: 2017. március 31.

 

Az első forduló eredményéről a nyerteseket 2017. március 31. és április 7.-e között telefonon és írásban is értesítjük.

 

A teljes pályázati kiírás itt elérhető.

 

 

 

Címlapfotó:sikerado.hu

 

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebook-on? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

 

Havi tizenötezer forintos ösztöndíjat is érhet a legalább 3,0-as átlag a hiányszakmában tanulóknak!

 

A Tatabánya Hazavár program részeként, a Stúdium Ösztöndíj program keretében ebben a félévben is támogatja az önkormányzat azokat a tanulókat, akik hiányszakmát sajátítanak el, legalább 3,0-as átlaggal, valamint tatabányai lakcímmel rendelkeznek és megfelelnek a további feltételeknek.

 

A szakképzések közül az alábbiakat tanulók nyújthatnak be pályázatot:

 

Mechatronikai technikus, elektrotechnikai technikus, vegyipari technikus, biotechnológus technikus gépi forgácsoló, épület és szerkezetlakatos, ipari gépész, műanyag feldolgozó, villanyszerelő, hegesztő, központi fűtés és gázhálózat szerelő, szerszámkészítő, elektromechanikai műszerész, autószerelő, gépgyártás-technológiai technikus, CAD-CAM informatikus, szociális gondozó, ápoló

 

Továbbá az alábbi felsőfokú képzésen résztvevők pályázhatnak:

 

Műszaki, természettudományi - biológus, vegyészmérnök, molekuláris bionikai mérnök, biomérnök - orvosi vagy egyéb - szociális gondozó, diplomás szakápoló, mentőtiszt - egészségügyi szakok, vagy tanár szakos képzésben részt vevők fizika, kémia, matematika szak vagy szakpár felvételével.

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. szeptember 30.

A pályázatok elbírálási határideje: 2016. október 14.


tatabanya.hu/Boldogulj Tatabányán

 

 

A nyár végével elkezdődik az álláskeresés a friss diplomások számára is. Sokan még azt sem tudják pontosan, hova és milyen önéletrajzot érdemes küldeni, vagy merre érdemes keresgélni. Összeszedtük, mit érdemes tudni, merre érdemes indulni pályakezdőként.

Az álláskeresők közel fele úgy gondolja, hogy 15-20 másodperc alatt dől el az önéletrajz alapján, hogy átmegy-e a rostán. Kétharmaduk pedig életkorát titkolná el, mivel azt gondolják, ez lehet gátja a sikeres elhelyezkedésnek.

 

Mennyit ér az önéletrajz?

Baráth András, a Gerilla Önéletrajz Műhely vezető karrier-tanácsadója a Kossuth Rádió Napközben című műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy először érdemes átgondolni az erősségeket és megnézni azt, hogy mire van szüksége jelenleg a munkaerőpiacon. Ezek után lehet testreszabott önéletrajzot készíteni. Az elmúlt években egy jelentős fejlődés ment végbe az önéletrajzok területén is – tette hozzá. A pályakezdők tipikusan sablonokat használnak elkészítésükkor, holott a tudatosság megjelenése is fontos szempont.

 

Fejvadász vagy álláskereső portál?

A szakember szerint nem szabad egyetlen módszer mellett dönteni az álláskeresés terén, legalább 8-10 eszközös kereséssel érdemes nekiindulni. A különböző gyűjtőportálok mellett el lehet jelentkezést küldeni olyan cégekhez is, amelyeknél nincs meghirdetett állás.

Munkaerőhiány van jelenleg Magyarországon, tehát aki akar, talál is magának munkát – mondta a műsorban Csapos Noémi, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke. Arra szólította fel a pályakezdőket, hogy legyenek tisztában önmagukkal, rendelkezzenek reális önismerettel. Hiszen elsősorban önmagukat kell eladni, ezért fontos, hogy megfelelő módon tudják képességeiket reprezentálni. Nem árt adott vállalatból is előzetesen felkészülni és végiggondolni, milyen kompromisszumra vagyunk képesek – szögezte le.

Megjegyezte, megváltoztak a szokások, az álláshirdetéseknél ki kell tűnni a cégeknek, vonzóvá tenni a munkahelyet. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a munkavállalónak is ezt kell követnie. A „bátorságnak” vannak határai, mind viselkedésben, mind öltözködésben – mondta.

 

Milyen szakmáknál van nagyobb esély?

Nem homogén a piac – állította Baráth András. Vannak divatos szakmák, amelyekre valóban nagyobb a kereslet, és vannak, akik nehezebben találnak munkát. Tipikusan a bölcsész végzettségűek döntenek gyakran úgy, hogy a tanári pálya helyett elmennek például pénzügyesnek. Ehhez kínálnak többek között lehetőségeket a nemzetközi szolgáltató központok – hangsúlyozta. Magyarországon is több száz cég nyújt ssc alternatívákat

SSC –azaz shared service center. Egy olyan szolgáltatási csomagot jelöl a kifejezés, amelyben nem egy, hanem több egymástól eltérő részfolyamatot – ami nem igényel személyes ügyfélkapcsolatot – ad ki a cég egy külső vállalat számára. Az eltérő országokban lévő leányvállalatoknak nem éri meg mindenhol fenntartani a telefonos ügyfélszolgálatot vagy az informatikát, ha ezt egy helyről, költséghatékonyan is meg lehet oldani. Az eredetileg call centerek formájában létrehozott egységek tevékenységi köre mára adminisztrációs munkákkal bővült. Az ssc szektor Magyarországon több mint 30 ezer munkavállalót foglalkoztat. Közel 100 cég hozott létre, nagyrész Budapesten ilyen központokat.

 

Mit érdemes elhallgatni egy önéletrajzban?

A szakemberek szerint leginkább semmit. Csapos Noémi úgy vélte, nem feltétlen igaz az a vélekedés, hogy a munkakereső 41 éves kor felett leírja magát. Megjegyezte, a kor például a végzettségekből kiszámolható. Vannak vállalatok, akiknél pont a több éves szakmai tapasztalaton van a hangsúly. Ugyanilyen megfontolásból egyéb személyes adatot sem érdemes „kifelejteni” a jelentkezésből. Hiszen ki szeretne a lakcímének eltitkolása végett órákat utazni leendő munkahelyére – tette fel a kérdést. Azt a munkahelyet kell megtalálni, ahol pont ránk van szükség, a kölcsönösség elve alapján, nekünk pedig arra a munkára – fogalmazott a szakember.

 

Baráth Attila végül kiemelte, minden munkakeresésnél fontos a közösségi oldalakon való tudatos jelenlét. Egy fórum, ahol eredményeinket, szakmai gyakorlatainkat vagy versenyszerepléseinket be lehet mutatni.

 

hirado.hu/Boldogulj Tatabányán