2017. április 18-tól megváltozik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal központi ügyfélszolgálatainak ügyfélfogadási rendje. Az új nyitvatartás Komárom-Esztergom megyében a tatabányai központi ügyfélszolgálatot érinti.

 

Mától a NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága tatabányai központi ügyfélszolgálata (Tatabánya Komáromi út 42.) az alábbiak szerint tart nyitva:

 

hétfőn          8:30-tól 18 óráig

kedden         8:30-tól 12 óráig

szerdán         8:30-tól 18 óráig

csütörtökön  8:30-tól 12 óráig

pénteken      8:30-tól 11:30-ig

 

A tatabányai ügyfélszolgálat tehát április 18-tól 8 óra helyett minden nap 8:30-kor nyit, viszont a már megszokott hétfői nap mellett szerdánként is egész nap (8:30-tól 18 óráig) várja az ügyfeleket.

 

Címlapfotó:nav.gov.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Az adótartozások behajtására a 2015-ösnél 35 százalékkal kevesebb, mintegy 538 ezer esetben indított végrehajtást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tavaly - közölték a feketelista.hu a hatóság adatait elemezve szerdán.

A közlemény szerint a tartozások összege is csökkent, 1213 milliárd forint volt tavaly, körülbelül 10 százalékkal kevesebb a 2015. évinél.

 

Tavaly mintegy 261 milliárd forint adótartozást sikerült behajtania az adóhivatalnak, szemben a 2015. évi 399 milliárd forinttal. A végrehajtási bevételek évről évre csökkennek, a feketelista.hu szerint ezt a folyamatot a NAV azzal indokolja, hogy az elmúlt évek eredményes hátralékkezelése miatt jelentősen csökkent a végrehajtható-behajtható adózói hátralék.

 

A végrehajtható követelésállomány egy év alatt 28 százalékkal csökkent.

A NAV tájékoztatása szerint a bevezetett új szabályok - például az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer és az online pénztárgépek alkalmazása - hatására határozottan javult az adózási morál, többen teljesítik határidőre adófizetési kötelezettségüket.

 

Továbbra is az inkasszó a leghatékonyabb beszedési eljárás, a tavaly behajtott összegnek csaknem a feléhez - 122,8 milliárd forinthoz - ezen az úton jutott hozzá az adóhivatal. A végrehajtási eljárás megindítása után az adóhátralékosok 108 milliárd forintot fizettek be.

 

A fizetési felszólításokra 17,5 milliárd forint érkezett a NAV számlájára, hétszer annyi, mint egy évvel korábban. Követelésfoglalással és jövedelemletiltással 10,5 milliárd, ingóságok árverésével 1,5 milliárd, ingatlanárveréssel pedig 796 millió forint adóhátralékot hajtott be tavaly az adóhatóság.

 

A tájékoztatás szerint az idén januárjában összesen mintegy 112 ezer végrehajtás volt folyamatban, 15 százalékkal kevesebb, mint 2016 januárjában. Az összes eljárás 65 százaléka a közép-magyarországi régióra esett, Budapesten 51 131 volt, Pest megyében 21 955. A legkevesebb, 731 eljárás Vas megyében volt. A céges végrehajtások száma öt év óta valamennyi megyében tavaly volt a legalacsonyabb.

 

A városok listáján Debrecen áll az élen, ez év januárjában a város 2340 cége volt adóvégrehajtással érintett. Miskolcon 1960, Szegeden 1725, Pécsen 1534, Nyíregyházán 1040, Győrben 984 adóvégrehajtási eljárás volt folyamatban - közölte a feketelista.hu.

 

Címlapfotó:24.hu


írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Megtartotta első ülését a frissen létrejött Fogyasztóvédelmi munkacsoport ‒ közölte Bures Gabriella, a Tatabányai Járási Hivatal, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának vezetője.

 

A január elsején életbe lépett átszervezések az Útügyi Osztályt és a Közlekedési Osztályt kevésbé, legjelentősebben viszont a Fogyasztóvédelmi Osztályt érintették. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság jogutóddal megszűnt, így helyi szinten a járási hivatalokba került a fogyasztóvédelmi ügyintézés ‒ ismertette

 

Bures Gabriella, a Műszaki Engedélyezései és Fogyasztóvédelmi Főosztály vezetője.

A Tatabányai Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának feladatai közé tartozik a fogyasztók megtévesztése, a veszélyes termékek kiszűrése és a webáruházak ellenőrzése, de kiemelt problémát jelentenek az e-kereskedelemmel kapcsolatos ügyek.

 

Mint mondta, a dolgozók munkavégzését a márciusban megalakuló Fogyasztóvédelmi Munkacsoport segíti, amely koordinálja a feladatok szétosztását a járási hivatalok között, illetve hozzájárul a hatékonyabb és egységesebb munkavégzéséhez. A szervezet – amelyet a főosztályvezető irányít, tagjait pedig a járási hivatalok fogyasztóvédelmi munkakört ellátó munkatársai alkotják.

 

A húsvét közeledtével kiemelt figyelmet kap az ünnepköréhez kapcsolódó élelmiszerek átvizsgálása – zárta szavait a szakértő.

A Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály átszervezése mellett a másik nagy változást a januárban újonnan megalakuló Hatósági Főosztály jelentette, amelynek engedélyezett létszáma 113 fő – ismertette Baudentisztl Péter főosztályvezető.

 

Ez évtől tehát a Hatósági Főosztály alá tartozik az Építésügyi, a Népegészségügyi, a Gyámügyi, a Kormányablak és a Hatósági Osztály. A Népegészségügyi Osztály létszáma 18 fő, illetékessége pedig kiterjed Tatabányai, Tatai és Oroszlányi járásokra.

 

Baudentisztl Péter elmondta, hogy az ügyfelek szempontjából történő legjelentősebb változás az építésügyben történt, hiszen januártól a 300 négyzetméternél nagyobb hasznos alapterületű lakóépületek építése nem engedély köteles. Ezzel az adminisztráció jelentősen csökkent, és az építkezések száma várhatóan növekedni fog az elkövetkezendő hónapokban

 

forrás és címlapfotó: orientpress.hu

 

írjon nekünk, ha érdemesnek tartja: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

A Kormányhivatalban sajtótájékoztatót tartottak az egyes hatósági eljárások illetékének és igazgatási szolgáltatási díjának megszüntetéséről.

 

Díjmentessé vált többek között a hatvanöt év fölötti állampolgárok útlevelének kiváltása, az elektronikus nem hiteles tulajdoni lapot évente két alkalommal ingyenes le lehet kérdezni, az anyakönyvi kivonat kiállítása.

 

Díjmentes az értesítési cím bejelentése, valamint megszüntették a Magyarország területén kívül élő magyar állampolgárok nyilvántartásba vételére vonatkozó illetéket is. Ami nagyon lényeges és elsősorban pozitív változás például a családok szempontjából is, hogy nem kell illetéket fizetni a 18 éven aluliaknak az általános tételű közigazgatási eljárásokért. De nem díjköteles a családi név korrekciójára irányuló eljárás sem.

 

Címlapfotó: Hamburger Kinga

 

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

 

Több cikk ...