Tatabányaiak az embert próbáló 2. Zúzmara Félmaraton és Futófesztiválon

Helyi spíler
Megjelenés

 

Először 2016-ban rendezték meg a futófesztivált a Hungexpo területén és a Kincsem Park lóversenypályán, az akkori programon több mint két és félezer futó vett részt.

 

A télen is kitartó, elkötelezett futók útja egyenesen a jövőbeli sportcsarnokok között és a majdani öttusa központ területén halad, ez utóbbinak ugyanis a Kincsem park ad majd otthont, míg a Hungexpo pavilonjaiban a cselgáncs, birkózás és asztalitenisz, illetve a boccia (golyósport) olimpiai és paralimpiai versenyei valósulnának meg. Emellett a Vásárközpont helyszíncsoporton belül kap helyet a sajtó is: a világ legnagyobb sporteseményéről közvetítő több ezer médium újságírói, stábjai ma már a legmodernebb technika segítségével viszik hírül a világnak a versenyek és a rendező ország jó hírét –írta a futanet.hu.

 

 

A tatabányai különítmény tagjai a Sprint futóklub egyes tagjai mellett: Deákné Juhász Judit, Török Zoltán, Komár Csaba és Czunyi Zsolt voltak a múlt hétvégén másodszor megrendezett erőpróbán.

 

 

A kemény hideg és a kiszámíthatatlan időjárás sok futónak okozott fejtörést a versenyen.

 

A Hungexpo G pavilonjából rajtolt el a verseny több mint 3000 résztvevője, akiket a nagy hideg sem tudott elrettenteni szenvedélyüktől.

 

 

1 -2 Celsius-fokos hidegben és változatos terepviszonyok között: jeges beton, fagyos föld, kellett teljesíteniük a versenyzőknek a félmaratoni vagy az 5 km-es távot, attól függően ki melyiket választotta.

 

 

A versenyen a hideg idő miatt nem mértek szintidőt, információink szerint a tatabányai futók mindegyike időben célba ért, és érmet is kapott.

 

 

 

A hangulat az extrém körülmények ellenére is kitűnő volt.

 

Gratulálunk!

 

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebook-on? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!