A Forrás Rádió a debreceni Best FM-et és a szegedi Rádió 88-at is maga mögé utasította.

Helyi spíler
Megjelenés

A felnőtt lakosok körében országosan a Kossuth és a Petőfi Rádió a leghallgatottabb, míg a területi bontásban a helyi rádiók töltenek be domináns szerepet. Ez derült ki a közelmúltban lezárult hallgatottsági mérésekből.

 

Az Inspira Media Research mérései szerint a vidéki helyi rádiók között a 18-59-es korcsoportban a legnagyobb napi hallgatói elérése a tatabányai központú Forrás Rádiónak van (57,6 százalék), a második leghallgatottabb a debreceni Best FM (54,4 százalék), míg a harmadik a szegedi Rádió 88 (53,9 százalék). A Forrás Rádió Tatabánya mellett Komáromban is rendelkezik frekvenciával, és reményeik szerint hamarosan Esztergomban is szólhat majd az országos összevetésben leghallgatottabb helyi rádió.

 

A Turul Média Kft. többségi tulajdonosa, Havellant István a munkát és az azzal elérhető sikereket emelte ki. „2007-ben, amikor szerepet vállaltam a helyi rádiózásban, és megalapítottuk a Forrás Rádiót, azt tűztem ki célként, hogy a megye vezető médiumává váljunk. Ezt már 2013-ban elértük, tehát újabb és merészebb terveket fogalmaztam meg a magam és a kollégáim részére.

 

Ez nem volt más, mint hogy az országos megmérettetésben is érjünk el dobogós helyezést. Az, hogy felálljunk a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára, csak dédelgetett álom volt, bár a magam részéről hittem benne, hogy ez a cél is elérhető kemény és kitartó munkával.

 

2014-ben 42 százalékkal már a harmadik helyen álltunk az ország valamennyi helyi rádiójának listáján, most pedig elérkezett az idő, amikor a legjobb mutatókat tudjuk felmutatni. Mindezért köszönet illeti kollégáinkat, és persze a hallgatóinkat, akik minden napjukat velünk töltik. Habár a megyében még akad lefedetlen terület, mindig is törekedtünk arra, hogy Kisbértől Tatán és Tatabányán át Esztergomig ellássuk információval a hallgatókat."

 

Címlapfotó: sportagvalaszto.hu

 

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!